2022-12-11 43 瀏覽
常聽人講長洲出名魚蛋,自從我去過長洲食過一次炸雞,長洲出名其實係熾工房炸雞開左甘耐,終於去食了有心思的一角❤️近hku 都好多大學生食牆上既畫都好特別mojito 🍹蕃茄意粉➕️炸雞蕃茄意粉醬汁用鮮蕃茄秘制,而且車厘茄够爽甜,意粉用扁意粉,軟硬度適中最正係大啡菇可改炸雞炸雞無令人失望👍外脆內嫩,再加咬口有肉汁,而且炸都金黃色,所用的油也不會是萬年油mojito 薄荷+青檸令整杯飲品增加層次,亦令食炸雞不帶點邪惡🤣炸雞翼配薯條薄薄的炸分令雞翼炸起亦保留肉質嫩滑, 薯條即炸,而且條條顏色分明熱蘋果茉莉茶小朋友食炸雞,都應該飲下熱飲同舒緩熱氣,味道清新,小朋友都願意飲,證明好飲西班牙海鮮燴飯有學生證再有飲品送,呢個飯,燴得好軟熟,而且茄醬味加海鮮配搭好好,一口又一口,重點海鮮份量多又鮮甜,有魷魚,蝦,蜆再有bell pepper為配菜够爽口喜歡户外又有位置落大玻璃好易搵menu 已解決客人的需要,staff也好好❤️

開左甘耐,終於去食了

有心思的一角❤️

近hku 都好多大學生食

牆上既畫都好特別

mojito 🍹蕃茄意粉➕️炸雞

炸雞無令人失望👍

mojito

薄荷+青檸令整杯飲品增加層次,亦令食炸雞不帶點邪惡🤣

炸雞翼配薯條

熱蘋果茉莉茶

西班牙海鮮燴飯

喜歡户外又有位置

落大玻璃好易搵

menu 已解決客人的需要,staff也好好❤️
  • 滋味脆雞套餐
  • 招牌雞翼拼盤