2022-01-02
入長洲嗰個都梗係踩單車不外乎BBQ又或者食海鮮😋😋今次入嚟長洲踩完單車就去食海鮮啦好多海鮮店呀😁我哋揀咗呢間因為佢有套餐超抵食👍👍 唔使咁呀佢仲客似雲來呀💯新潮發海鮮菜館有好多唔同種類嘅套餐👍👍我哋叫咗個八餸套餐💯都係六百幾蚊咋喎超抵食呀👍👍魚蝦蟹咩都有爽呀😋😋 仲送粟米魚肚羹好入味好好味嘅🤩🤩椒鹽魷魚, 脆卜卜好好味好新鮮嘅鮮魷呀好彈牙㗎👍👍生炒骨,小朋友鍾意食又多汁撈飯好正呀👍👍好快就ko曬啦🤭🤭啲肉好嫩滑一啲骨都冇💯好有鑊氣呀👍粟米石斑, 又係小朋友精選啦😁😁啲汁撈飯呀啲魚係好新鮮魚肉好滑正呀👍👍椒鹽九肚魚, 好耐未食過啦冇骨嘅又係脆卜卜🤭🤭好新鮮啲魚肉呢係真係好嫩滑㗎喎🤩🤩長洲海鮮真係正豉椒炒蜆, 太好味喇嫌佢細碟咗少少添😅😅蜆肉脹卜卜好正喎💯💯蒜蓉蒸開邊蝦 , 嘩我第一次食蒜蓉開邊蝦原來係咁好味呀😁😁隻蝦好新鮮好彈牙好爽口😍😍蒜蓉蒸扇貝, 有粉絲有蒜蓉嘅扇貝仲好大隻㖭好好味呀啲蒜蓉味好入味好正😋😋薑蔥炒蟹 , 以為好細隻啦😅估你唔到有兩隻蟹喎,同埋啲肉係好新鮮㗎喎👍 即係仲好大隻㖭抵食呀 💯💯呢個套餐真係超值呀
椒鹽魷魚, 脆卜卜好好味好新鮮嘅鮮魷呀好彈牙㗎👍👍