2021-11-23
我們有7, 8年沒有來過長洲,今次同屋企人來行下,食下野,行下山, 放鬆下.來長洲前,有上網做research,搵下食咩好,想搵間café,就找到這間. 長洲抵食又有水準的cafe價錢唔貴, 超厚身漢堡🍔 即叫即整,需要少少時間等待,薯條份量多🍟即炸, 粗薯條,新鮮炸起,入口香脆, 食到飽,還有張紙包住個包,不會食到週身dirty魚子竹炭漢堡配薯條$68配水牛芝士,脆蒜片,脆魚仔,漢堡牛肉,蕃茄,火箭菜及他他醬第一次食竹炭漢堡脆魚仔配漢堡包好食, 口感好,好juicy,Chicken Burger 煙肉芝士雞堡配薯條$62雞肉厚身又多汁, 好足料, 包有烘過, 全部加埋一齊好好食Classic Beef Burger新鮮蘑菇芝士漢堡配薯條$58 均配車打芝士,紫洋蔥,番茄,酸瓜,生菜及自家制醬汁牛肉厚身又多汁, 汁漏晒出黎, 好肉質鬆軟,自家制醬汁同包好配,好味道.🥤青葡萄特飲$38清甜解渴之選,這杯青葡萄就最啱,不太甜,好飲🥤草莓,藍莓梳打$38有新鮮草莓,藍莓,加流打好飲裡面有一張4人高身木bar枱,及幾張矮枱,我們座了有sofa的, 餐廳用自助型式經營,客人食咩要自己出去比$落單
Chicken Burger 煙肉芝士雞堡配薯條$62
雞肉厚身又多汁, 好足料, 包有烘過, 全部加埋一齊好好食
🥤青葡萄特飲$38
清甜解渴之選,這杯青葡萄就最啱,不太甜,好飲
🥤草莓,藍莓梳打$38
有新鮮草莓,藍莓,加流打好飲
裡面有一張4人高身木bar枱,及幾張矮枱,我們座了有sofa的, 餐廳用自助型式經營,客人食咩要自己出去比$落單,之後送餐來, 餐具,紙巾,飲水也是自助的.
出面及裡面都有幾張枱,我們選擇了裡面座.
他們all day breakfast($98)都比較出名, 大大份既全日早餐有煙肉、香腸、炒蛋、大啡菇、羅勒醬焗蕃茄、焗豆、牛角包同沙律,賣相好靚.但我們沒有叫.下次再試.