2023-06-18 164 瀏覽
難得入到長洲, 豬生竟然主動話同我搵個地方食甜品😚 經過見到呢間茶山, 個名幾特別好文青咁, 見咁啱有位就坐低咗啦~時間關係其實都已經5點, 所以都唔敢嗌太多野食驚食唔落下餐 (雖則小丸子有2個胃🫣)🟠第一款甜品: 香蕉果仁朱古力牛角窩夫小丸子想講真喺唔好睇少小店仔, 冇諗到牛角窩夫咁好味😋 外脆內軟, 即刻整俾你食~ 香蕉勁足料, 加埋冰震朱古力雪糕好鬼正!!!🟠第二款甜品: 朱古力石板街立方形泡芙完全冇諗到入面好驚喜, 堅係吉士忌廉, 勁香滑😱 最頂仲有金莎榛子勁邪惡😈下次再嚟要再試下佢啲茶同芭菲先得!!!.📌 茶山長洲新興街45號地舖.#hkfoodie #foodporn #hkfoodstagram #foodlover #foodphotography #hkig #likesforlike #instalike #followforfollowback #cafe #mtea #cheungchau

🟠第一款甜品: 香蕉果仁朱古力牛角窩夫

香蕉勁足料, 加埋冰震朱古力雪糕好鬼正!!!

🟠第二款甜品: 朱古力石板街立方形泡芙

下次再嚟要再試下佢啲茶同芭菲先得!!!
📌 茶山
長洲新興街45號地舖