2022-10-26
秋天季節涼涼地最適宜一班朋友去郊遊 ,同朋友入了長洲周圍遊同食好西。我哋下午先出發,入到先搵食,第一站先搵一間人氣cafe - 「是蛋」主打以雞蛋料理的小店,店舖唔大,坐位十個位左右,但食物質素有騖喜,平日都等了20-25 分鐘左右是值得等的。🌟松露是蛋 🥚炒配煎薯餅 🌟($60)必叫的,松露炒蛋松露好香,蛋又滑又嫩,有少少牛奶味,薯餅一絲絲的,外脆內軟,脆得嚟又唔太油 ,連埋炒蛋一齊食味道一流,真係好食個就知好好食😋。🌟土製炸蛋 🌟($49)外皮香脆,切開勁流心蛋,外層包了層炸免治豬肉漢堡,重有淡淡的香草🌿味,冇油膩感,真係好正,又睇得又食得,賣相又吸睛,有薯條伴碟,薯條都好食。櫻花蝦煙三文魚忌廉汁蝴蝶🦋粉 ($89)好濃忌廉汁蝴蝶粉,軟硬適中 ,同櫻花蝦,煙三文魚好夾。🌟黃金高牆西多士 🌟($49)熱辣辣新鮮炸起的西多士,切開內面重有粗粒嘅花生醬做餡料,好香花生🥜味,配埋新鮮牛油同楓糖一齊食,真係好邪惡。
🌟松露是蛋 🥚炒配煎薯餅 🌟($60)
🌟土製炸蛋 🌟($49)
櫻花蝦煙三文魚忌廉汁蝴蝶🦋粉 ($89)
好濃忌廉汁蝴蝶粉,軟硬適中 ,同櫻花蝦,煙三文魚好夾。
🌟黃金高牆西多士 🌟($49)