2023-11-29
今日天氣咁好,黎左長洲行下,食飽飽之後行到攰攰地想去搵個地方坐低飲下野食件Cake,見到呢間叫OXY好特別嘅Cafe,環境令人好Relax,好Chill,而且野飲同甜品都好正🤤🧀芝士蛋手抓餅 $68 芝士蛋手抓餅口感酥脆,充滿香氣,蛋同芝士呢個組合相當完美,蛋香同芝士嘅濃郁口感完美融合,簡直係無敵🍵Matcha Latte $65餐廳結合左抹茶嘅濃郁風味同牛奶嘅滑順口感,抹茶獨特嘅香氣同微苦嘅味道,與牛奶嘅甜美相互融合,再置身係餐廳入面,令人有一種好放鬆嘅感覺🍋Candied Lemon Soda + Cheesecake $123 係一個combo,咁樣嘅組合好夾,蜂蜜檸檬梳打酸酸甜甜咁,令人好開胃,亦都好解渴,配埋cheesecake簡直一流,芝士嘅香濃味道同蛋糕嘅口感,再加埋餐廳嘅環境,令人好享受🧁Lava Tiramisu $68餐廳將咖啡嘅苦甜同香醇嘅朱古力混合,讓味蕾感受到獨特嘅平衡,每一啖都充滿左濃郁嘅奶油同蛋糕柔軟嘅口感,令人難忘📍長洲東灣路2號地舖 - OXY CHEUNG CHAU
📍長洲東灣路2號地舖 - OXY CHEUNG CHAU