2018-02-05 140 瀏覽
天寒地凍, 打邊爐都打過好幾次了, 真係有D厭 ~ 所以今晚決定黎過韓燒暖暖身!炑八已經去過幾次, 每次都唔同分店, SO FAR 試過既分店水準都好OK~尖沙咀分店係第一次黎, 咁岩又有賀年套餐, 當然要試試佢上去例牌的一堆前菜, 最中意食酸蘿白~~可以無限添食賀年套餐有2款, 得2 條友, 少少地叫左個"步步高昇賀年套餐" ($588)飲品試了熱玫瑰果茶 & 柑橘特飲呢度的飲品整體偏淡.唔會過甜, 特飲的梳打水比較解渴~比較岩燒野食飲先上既係餃子年糕湯, 有3大粒肉餃, 年糕係細細粒的, 幾好咬口湯就熱辣辣~暖胃一流, 每人都飲到2大碗, 未食都飽左半 XD主菜之一九節坂接住送上!賣相好靚呀~~成個新年全盒咁, 呢個係韓國既新年食品, 都係第一次見同試, 長知識了!中間係類似春卷皮, 用黎包住自己中意的配菜, 好似北京填鴨咁食後來我地發覺再加埋枱面樽辣醬食更惹味  烤肉拼盤有韓國蝦, 薄切韓牛牛扒, 牛五花, 牛舌, 厚切豬五花同牛前胸肉主菜們合照~~先試我最愛的牛舌, 很彈牙~ 其他牛的部位都好好味, 各有特式! 老實說, 近幾年都比較愛食韓牛, 牛味比日本和牛濃, 而且冇咁油!
尖沙咀分店係第一次黎, 咁岩又有賀年套餐, 當然要試試佢
上去例牌的一堆前菜, 最中意食酸蘿白~~可以無限添食

飲品試了熱玫瑰果茶 & 柑橘特飲

後來我地發覺再加埋枱面樽辣醬食更惹味

主菜們合照~~

先試我最愛的牛舌, 很彈牙~

食到咁上下來一口泡菜蛋清清味蕾XD~~ 煎得剛剛好, 好滑

跟住到享受肥美的豬五花, 成舊肉好震撼, 個份量好大, 啖啖肉
豬皮部份燒燶少少仲好食

分左2轉先燒完堆豬肉, 成件事超飽, 估唔到呢個餐咁重量級, 其實3個人都夠食! 2 個人要KO全個餐都幾吃力XD
以咁既份量同質素, 性價比算唔錯!
2018-02-05
用餐優惠