餐廳: 家傳滬曉
資訊:

2018-09-02 933 瀏覽
有親戚來香港玩所以夜晚同佢哋係屋企附近餐廳食飯,老人家唔鍾意西式,所以都係來番呢間餐廳一湯,一飯,一肉,一菜,好似家常便飯咁,老人家已經好滿足首先係個湯「砂鍋野菌鮮菇腐竹銀杏豆腐」,可能滬菜口味偏重,長輩食完話好口渴lol,但我個人覺得都ok可接受,豆腐同配料都好入味。季節限定既炒蕃薯葉(印象中$7x)。份量較少,4個人食好快食曬,但味道唔錯,蕃薯葉已都好嫩,唔會油膩。真心推介黑醋排骨!酸酸甜甜好好味!炒飯乾身,調味適中,亦值得一試。
一湯,一飯,一肉,一菜,好似家常便飯咁,老人家已經好滿足

蕃薯葉

黑醋排骨

真心推介黑醋排骨!酸酸甜甜好好味!
瑤柱蝦仁蛋白炒飯

炒飯乾身,調味適中,亦值得一試。
2018-08-04
5 分鐘 (堂食)
蕃薯葉
黑醋排骨