2020-02-28
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 #菠蘿王子經濟圈九龍城人龍小店💛可能係香港最正泰菜🍍好多人都知九龍城係出名食泰國菜同潮州菜😌 今日我就特登入去幫襯一家好出名既泰菜😌特別覺得果d本身好出名既食店都肯表態係一件好難能可貴既事😌 所以另加要支持下💛不過特別注意既係都要等幾耐下,同埋淨係可以落一次單🐖我地兩個人叫咗6個餸😂-🐖 #泰式燒豬頸肉 🐖($68)食落又脆口又彈牙🤤一D都唔鞋🤓其實豬頸肉係豬既面珠燈😂而唔係頸肉😂份量都好多🤤點埋佢個汁會更有層次😊.🍝 #炒金邊粉 🍝 ($65)甜酸適中🤔而且好有鑊氣🐖料頭份量亦都多😗係一個唔錯既主食😂亦建議大家避開炒飯,好似幾濕下😂.🐽 #泰式肉碎生菜包 🐽 ($65)係一個泰國冇既菜😂食落十分惹味😗生菜包令個菜更清新😗 因為好似食咗菜😂係我食咗幾次肉碎入面最正既一次😗.🐮 #馳名燒牛肉 🐮($78)每枱必點既一道菜,我就覺得普通😌牛肉有少少鞋🤦🏻♂️應該唔係靚既牛🥱而且都比較偏熟,好似7成都嚟😌我覺得叫其他好啦,呢個唔洗😂.🦐 #皮蛋蝦餅 🦐 ($65)蝦餅都爽口😝感覺都覺足料😛皮蛋都幾流心🤓唔會好硬🥱但係嚟個餸都幾heavy😂睇住食🤨總結來說 好食呀 快去支
九龍城人龍小店💛可能係香港最正泰菜🍍
🐖 #泰式燒豬頸肉 🐖($68)
食落又脆口又彈牙🤤一D都唔鞋🤓
其實豬頸肉係豬既面珠燈😂而唔係頸肉😂
份量都好多🤤點埋佢個汁會更有層次😊
🍝 #炒金邊粉 🍝 ($65)
甜酸適中🤔而且好有鑊氣🐖
料頭份量亦都多😗係一個唔錯既主食😂
亦建議大家避開炒飯,好似幾濕下😂
🐽 #泰式肉碎生菜包 🐽 ($65)
係一個泰國冇既菜😂食落十分惹味😗
生菜包令個菜更清新😗 因為好似食咗菜😂
係我食咗幾次肉碎入面最正既一次😗
🐮 #馳名燒牛肉 🐮($78)
每枱必點既一道菜,我就覺得普通😌
牛肉有少少鞋🤦🏻♂️應該唔係靚既牛🥱
而且都比較偏熟,好似7成都嚟😌
我覺得叫其他好啦,呢個唔洗😂
🦐 #皮蛋蝦餅 🦐 ($65)
蝦餅都爽口😝感覺都覺足料😛
皮蛋都幾流心🤓唔會好硬🥱