2023-08-12
話說尋晚收工8:00去咗食晚餐,去到門口無人排隊,咁我就示意阿姐,我拎飛排隊等入席。點知阿姐叫我等下,佢自己行開咗一邊hea,扮工。等左5分鐘,門口越來越多人嚟咗,有有一家四口,又多左好多兩個人。最後,我要叫個阿姐,先肯俾飛我。又繼續企等,收到通知有兩張枱。一張入得、一張汁緊位。條阿姐skip我,叫4人飛嘅人入去先。ok我等,反正都等咁耐。入到去坐汁緊位果張台咪又係4人位。咁阿姐你叫我做咩要等?阿姐真係幫唔到手,兩張台都係比一台客坐。我排隊等位先,但我下一張飛既人入先。到頭黎,我又係坐你4人位。阿姐你無病啊?間餐廳,唔知係無人手,定人手唔想做野。入面都鬆動位既。可能係門口位,大牌叫位阿姐,幫到手。食物方面,我叫咗個炒泰式豬頸肉金邊粉凍泰奶茶。碟炒金邊粉,d粉黐埋一舊。咁樣就叫米咩連咩星級?差👎 泰安樓d小炒不如。唯一讚你既係,你d燒豬頸肉唔錯,同埋你請左個門口叫飛阿姐泰叻