2017-10-30
經過朗豪坊見到呢間食川菜既餐廳, 裝修唔錯, 再睇到門口大大個menu有下午茶,見佢又唔係好貴,就諗住入去試下!但入到去店員俾既menu竟然係午市套餐, 再問店員:唔係有下午茶咩?佢停左2秒左右, 就答我:呢個係我地午市同下午茶既menu黎!WHAT?我聽完真係R晒頭, 咁你不如晚市都用埋午市套餐去做啦! 算啦, 見都係多10蚊左右, 由佢啦! 叫左個擔擔麵, 15分鐘左右就送到黎, 但真係好唔掂, D湯得個"杰"字, 好似日本沾麵咁, 淨係食到花生醬, 好奇怪!埋單個時仲發覺店員同我講:個餐仲有杯野飲咖WO! 原來個杯野飲係需要10蚊咖, 語言偽術既野我真係唔識, 呢10蚊抵俾! 但咁樣做生意真係唔係幾好囉, 門口放下午茶, 入面就俾午市! 真係以後都唔會再去!