《Hans & Gretel - 銅鑼灣》作為新界仔其實真係好少出港島區,早幾日因工作既關係去到銅鑼灣,本來襯gap time 打算去行下世貿,點知行到去先發現成棟building 都裝修緊🤔証明我真係好耐無去果邊😂到行番對黎既時候直望見到要間好colourful 既店舖,原來係糖果Gelato店😍天氣炎熱🥵我恨不得可以將自己變成冰呀😩咁就當然去會一會😏睇下有咩味簡啦😝我當日要左繽紛樂味單球$55,佢可以配一款糖果同埋果醬,不過呢個價錢其實唔係太化算,個球唔算大,奶味好濃但無gelato 果種煙韌好滑既感覺🤔唔似Gelato應有嘅質感,呢隻味可能擺咗好耐?食落有少少膠質既狀態咁😂同埋佢個繽紛樂味唔出,好似普通牛奶朱古力味咁無咩特別,鋪頭設有樓上雅座可以比人坐定定食Gelato,但當日我上到樓下比個環境嚇一嚇,因為好多上一手食完既野放左喺枱,張枱又勁多醬汁喺度🥹只好幫佢抹枱執番個位出黎先再坐啦😂整體黎講,有Gimmick既成件事,但雪糕既質素一般,呢個價錢銅鑼灣有大把好選擇,試過就好了😆*btw門口隻公仔真係好詭異😂
《Hans & Gretel - 銅鑼灣》

*btw門口隻公仔真係好詭異😂