2022-09-20
上網見到有人介紹一隻閃令令海鮮船,放工相約好友一齊去講試下。 Poseidon 係一間酒吧西餐餐廳、位於尖沙咀亞士厘道、英倫風格的磚牆、掛上梵高的著名畫作、燈光暗暗地幾有情調、適合同朋友食完晚飯飲下酒。Signature 海神珍珠號一送上把我們嚇一跳、閃到眼花😆好似海盜船非常適合打卡,有夠浮誇!它有一打生蠔杯、有啲似飲shot 的感覺,一口一隻。金箔魚子醬泰式蟹肉杯、鹹鹹的蟹肉伴上矜貴的金箔味道不錯。另外是加入bloody Mary cocktail 的大蝦杯,這裡提供三款醬汁可蘸吃— 包括sake wasabi, 柚子Champagne, 純麥威士忌,果然是酒吧餐廳、所有菜式都可以酒來點綴。比較喜歡的是蟹肉醬汁鮑魚配魚子杯、鮑魚幾爽滑、鋪上魚子增加卜卜脆的口感。我們另點了西西利蟹肉扁意粉、蕃茄乾的酸酸甜甜幾開胃、蟹肉份量慷慨。青檸梳打、荔枝梳打味道清新宜人。
青檸梳打、荔枝梳打味道清新宜人。