2020-11-28
而家因為住嘅問題,成日都要屯門紅磡兩邊走,早排又整親腰骨,又要返屯門針灸,又要照顧家人同狗狗。😍😍😍尋日開始放大假,就返去屯門針灸,順便同奶奶食返個下午茶,我奶奶好鐘意食上海嘢,而咁啱商場又開咗間新嘢,所以就同奶奶兩個撐吓枱腳啦!🥰🥰🥰T1 堅信號生煎包 (4個)$28其實坦白講,佢嘅款式唔算多,就算散叫都唔多,我開頭都唔知食乜好,但我見到枱面介紹呢個生煎包,講到好多湯汁,食嘅時間要好小心,講到咁吸引,梗係要試試佢啦,嚟到個樣好靚,唔係大大個果隻,就咁睇真係唔似會係咁多汁果隻,到我食時,嘩!真係好多汁,好大嚿肉餡,皮好薄,肉汁好鮮,大家有機會真係要去試吓。😋😋😋T4 古法扣豬手湯麵 $36呢個同個生煎包真係比下去,如果比我再叫,我一定會叫生煎包,大家唔好誤會,唔係佢呢個麵唔得,其實佢呢個麵都好食,豬手炆得啱啱好,唔會唔夠淋,又唔會太淋,而個汁好香濃,個麵唔會太硬同太淋,湯底夠味,其實整體都唔差嘅,但由於我食生煎包先,所以我比佢嘅味道吸引咗。😃😃😃麻辣青瓜 $8嚟到細細碟,但加$8都算係咁啦!但我開頭見到佢時,我心諗,會唔會好淋呢?食青瓜梗係要食爽口啦!點知食落超爽口喎,佢麻度同辣度配埋
T1 堅信號生煎包 (4個)$28
T4 古法扣豬手湯麵 $36
麻辣青瓜 $8
嚟到細細碟,但加$8都算係咁啦!但我開頭見到佢時,我心諗,會唔會好淋呢?食青瓜梗係要食爽口啦!點知食落超爽口喎,佢麻度同辣度配埋青瓜都係啱啱好,因為奶奶唔食得辣,所以我一個人食晒,但都真係唔夠喉。👍👍👍
最後,奶奶茉香綠茶, 我就加咗$2叫豆漿,埋單都係$74,都真係抵食嘅。👌👌👌
整體味道評分: 80
但都係果句,如果佢多d款式,好似鍋貼、小籠包、蔥油撈麵等等咁就仲好啦!🤣🤣🤣