2021-11-17
☕️-Detour-開咗好耐 平實簡約路線嘅cafe👩💻裝修好舒服 平日少啲人 幾適合做嘢🥰起上環都有分店 果間應該多啲人去 落地玻璃🌆食物選擇唔太多 輕食為主 最飽肚都係toast果啲🤰一年前去過 第二次回訪 食物質素都唔錯 員工都幾welcoming🤩🥪Salmon Labneh Dill Sourdough $65 (8.5/10)啲英文複雜都要google😶🌫️ 簡單啲嚟講就係好食嘅煙三文魚sourdough🤤最得意嘅位係佢砌咗條魚比我🐟 有啲沙律菜墊住 感覺再light啲面頭有啲刁草同greek yogurt 再加一個秘制sauce 應該係harissa😻我係之前食過harissa chicken sandwich 所以特登返嚟 不過今次冇🥲🫔Chicken Spinach Pesto $68 (8/10)呢個係我朋友鍾意食嘅青醬sandwich 個麵包都好似係用sourdough🥯價錢都無唔平 朋友話有9分😮 起香港比較少食到 鍾意食青醬不妨一試👻但係佢哋啲三文治款好似唔係fixed 我自己會想再去試Cheese and Chive 超級吸引😻🍪Vegan Nutella
-Detour-
開咗好耐 平實簡約路線嘅cafe👩💻
裝修好舒服 平日少啲人 幾適合做嘢🥰
起上環都有分店 果間應該多啲人去 落地玻璃🌆
食物選擇唔太多 輕食為主 最飽肚都係toast果啲🤰
價錢都無唔平 朋友話有9分😮
起香港比較少食到 鍾意食青醬不妨一試👻
🍪Vegan Nutella Cookie $40 (6/10)
Nutella本身唔係vegan 所以食落唔係好似平時果隻nutella咁重味🥸
比較似朱古力味咁🍫 同埋比較乾身 唔係特別推介呢隻味🤪
🍹Housemade Lemonade $38 (7/10)
呢款lemonade就偏酸 不過超有氣同好抵飲🤯
俾咗成支梳打水我慢慢倒 飲咗幾個鐘都仲有氣🤣