開始凍喇,打邊爐嘅季節又黎喇,同幾個朋友趁住閒日無咁多人就聚一聚啦👭👭🏻「湯底是川芎白芷魚頭鍋」聽個名,就覺得好鮮味,果然黎到係好香嘅魚味,唔怕腥,清清地都好健康架。「豬牛羊拼盤」有三款肉,岩哂想食唔同肉嘅朋友喇👍🏻仲要每款都係新鮮切出,脂肪同肉嘅比例分佈得好平均,咬感一流。「本地手切牛頸脊」呢個係無得輸架,平時好少地方可以食到牛頸脊,肉質鮮味,呢個絕對要試🤤「珊瑚蚌」食開嘅,都知道係幾爽脆,打邊爐唔小得嘅其中一款餸。「羊肚菌豚肉餃」第一次食,感覺幾特別,仲唔到呢個配搭又Match得幾好啵。「脆骨腩」厚切得黎勁爽脆,配埋魚湯底,係鮮中帶鮮,更突顯出魚味嘅精髓。「油麥菜」菜係好新鮮,而且一份有勁多,食太多肉好濟嘅,就食下菜fresh下啦。「楊枝甘露水滴」和「川貝陳皮雪耳燉津梨」食完一餐肉肉火鍋🍲,最適合食返酸酸甜甜嘅甜品消消濟,為一餐豐富嘅晚餐畫上完美句號。👏🏻