2019-02-12
今日中午同個同事食點心開年😂😙 得兩個人費事去酒樓 就去咗買唐記包點😛 邊個話唐記包點唔可以食點心㗎 哈哈😙😙平時食開章魚肉餅飯覺得幾好食😋 今日見佢新出咗個梅菜肉餅飯 就打算試吓家鄉風味!都唔錯喎😋😋 肉餅都係一樣咁大塊 唔會過多肥豬肉 加埋好多甜梅菜 好開胃好易送飯!😛買嘅時候店員仲好細心咁問我要幾多豉油👍仲叫咗三個點心😍 有好懷舊嘅鵪鶉蛋燒賣呀😍 估唔到唐記包點都有得買!好大粒 燒賣入邊嘅蝦都幾鮮 食得過!😋雞扎就普通啲 雞肉好大舊 但係好似肥左啲!😂沙嗲金錢肚好似都係新出 $15咋喎😂 幾抵食!有5 6舊金錢肚 個底仲有好多白蘿蔔 味道同酒樓都好相似😂 但我覺得佢再淋啲😋 不過$15真係好抵 又唔使好似酒樓咁比加一😛我地仲要左個番薯包share 好足料 勁多蕃薯係入邊😙 又熱辣辣 抵食好滿足既開年飯😋我哋仲要左兩支黑芝麻豆漿 聲稱無添加😂 雖然唔知係咪真😛 但都幾好飲嘅 甜左少少😂
雞扎就普通啲 雞肉好大舊 但係好似肥左啲!😂