2018-02-24
開年飯!!~~~ 新年吃太多中餐,今天要平衡一下改吃西餐~~ 🤭 朋友選了THE POINT,看了一下openrice 才知道有幾間分店,而我們今天就選了 TST The one 那間,因為比較就腳😆嘩~ 食物 menu 真是花多眼亂,樣樣都好想食,幸好今天由朋友發板,而我就等食好了!首先來一個我最愛的意大利雜菜湯,雖然看起來好 ”希”,不過飲落好夠味,有濃濃的番茄味,又夠熱,而且比出面餐廳的分量多,滿足!~💕香辣番茄醬燜肉丸辣味,番茄味及肉味互相配合,非常非常之惹味!肉丸燜得好淋,有入口即溶的感覺,鹹味適中,食落都幾辣,我鍾意!煙三文魚pizza配溫泉蛋這裡的pizza都用火爐焗,即叫即焗,非常新鮮! Pizza上佈滿左大大件的煙三文魚,帶有少許鹹味,味道剛好講真$17X有咁多塊大大塊的煙三文魚,真係物超所值!講到餅底是比較薄身的那種,餅底脆口,口感不錯!另外附有一隻溫泉蛋,搞混後可以當汁點來吃,特別又好味!Mango Tango份Drink 🍸 list好吸引,同樣係花多眼亂!這杯drink 賣相唔錯!富有濃濃既橙味及有粒粒橙粒, 橙味中又帶芒果味, 好飲M5和牛西冷牛扒厚厚的一塊
香辣番茄醬燜肉丸
煙三文魚pizza配溫泉蛋
Mango Tango
M5和牛西冷牛扒
厚厚的一塊牛扒,好香! ~咬落去肉質鮮嫩,好多汁,而且牛扒味道調得剛好,連同旁邊既肥膏一齊食,更加滑溜!雖然好邪惡,但實在難忍啊!食左先講!講返個黑椒汁都調得唔錯架,唔會好鹹,味道適中!我更欣賞佢啲配菜,夠多!可以中和果份油膩感!
最後當然是甜品啦! Brownie in a pan
其實我一向都不太鐘意食Brownie,因為很怕甜!但這個Brownie 又 ok wooo,甜度適中,配埋烤香蕉同雲呢拿雪榚,剛好中和左果份heavy感!