開心約咗朋友去尖沙咀彩晶軒飲茶 尖沙咀嗰間呢係特別啲嘅開成十一點 所以諗住早啲去搵位 一額汗原來當日呢有人租咗大場做聚會 , 行慢一步唯一一張六人枱都有排等 所以心情都好啲 未食佢哋就賺咗一分。 跟住開始揀嘢食, 其實飲茶就冇乜特別食嚟食去都係呢啲, 嗰個櫃碼脆腸腸春風得意蘿蔔絲, 唔知點解真係唔夠元朗嗰間好食, 但係o o k k嘅 ,個早茶嘅自選粥,就好似貴咗啦, 而且粥底都麻麻, 張冇乜一樣嘢特別可以記得係好食,真係覺得唔難食, 不過飲茶都係食嗰啲嘅咁佢比一般都會高多兩分左右嘅, 反而呢知道佢哋當日好忙但係佢哋呢上菜嗰位哥哥呢大哥哥真係好客氣,又好好禮貌,做嘢又好有效率,喺呢度為有加多兩分,所以佢比一般好食再加多两三分。