2017-11-09 68 瀏覽
同朋友幾個一齊嚟到呢間串燒因為大家食完tea唔係好餓,所以諗住share食下嘢吹下水一坐低就有人拎咗每人一碟調味,有海鹽,有醬油同埋仲有隻唔肯定係咩醬不過因為佢嘢食調味本身都好夠,所以我哋之後食嘢都冇咩理佢發現佢呢度係開放式廚房,廚師係入面做咩你都睇到哂不過好神奇嘅係,明明係燒烤,但係一啲煙味都冇,聞都聞唔到睇嚟呢度啲抽風做得幾好,唔會薰到啲人客首先上嘅係厚燒牛脷兩串,牛脷真係勁厚但又夠juicy,燒嘅火候啱啱好,外面唔會韌,keep到入面都好幼嫩一食就令到我哋個個變哂bling bling眼,一試愛上本身嘅調味用咗少少鹽已經好夠味道,好似去咗日本食牛舌咁之後落嚟係煙肉芝士燒大蘑菇,調味繼續值得讚芝士好香濃,都係有拉絲效果嘅mozzarella cheese煙肉唔多,但勝在蘑菇夠juicy同香味,單單係芝士同蘑菇已經好夾周圍都有得食烤芝士大菇,但呢度嘅水準幾好,搞到我哋幾個忍唔住食完即再encore加多個之後就係豚肉串,呢個肉嘅味俾想像中濃,但冇想像中咁軟熟,所以咬起上嚟都要一份嚼勁,但係肉味多都幾好食,recommend可以一試encore大蘑菇都等咗幾耐,因為即叫即整,又見到師傅們
同朋友幾個一齊嚟到呢間串燒
因為大家食完tea唔係好餓,所以諗住share食下嘢吹下水

不過因為佢嘢食調味本身都好夠,所以我哋之後食嘢都冇咩理佢

發現佢呢度係開放式廚房,廚師係入面做咩你都睇到哂
不過好神奇嘅係,明明係燒烤,但係一啲煙味都冇,聞都聞唔到
睇嚟呢度啲抽風做得幾好,唔會薰到啲人客

一食就令到我哋個個變哂bling bling眼,一試愛上
本身嘅調味用咗少少鹽已經好夠味道,好似去咗日本食牛舌咁

之後落嚟係煙肉芝士燒大蘑菇,調味繼續值得讚

encore大蘑菇都等咗幾耐,因為即叫即整,又見到師傅們整緊其他order,所以真係要有啲耐性
不過好彩佢都冇令我哋失望,juicy依舊,worth the wait!