2018-04-04
位於西營盤同上環站交界嘅糖心軒,重要係酒店二樓 好似唔多人認識。之前親戚幫襯過話食物質素唔錯,而且仲有一份魚翅coupon畀咗我哋。於是今次我哋一行四日就去開餐了。六點九到,人多唔需要book位,直接就坐低 ,其他人未到我就點住鮑汁雞腳作為前菜,重點左南乳蓮藕豬頸肉。餐牌上面寫豬下青孤,陋寡聞嘅我問咗時應先知原來係豬頸肉…親友陸續到… 咁我就點咗送嘅嗰份魚翅,咸魚雞粒豆腐煲 ,例牌叉燒並乳豬 ,同埋一份海蜇。佢之後仲送咗一份禮拜叉燒畀我哋,因為我哋有二至六位。但奇怪嘅事就發生咗…送嘅例牌叉燒 一把入口就有啲失望,鬆肉粉味重。 馬上問家人:唔係話好出名叉燒㗎咩? 再到例牌叉燒拼乳豬送到, 赫見就發現… 送的叉燒, 同埋俾錢食嘅叉燒竟然係兩種貨?! 我哋冇理太多 ,照樣食, 俾錢食嘅例牌叉燒拼乳豬果然好食好多。哈哈。總括而言係一餐開心嘅晚飯。 雖然 有漏單嘅情況,但係服務態度算唔錯!