2021-12-17 231 瀏覽
同個 friend 響附近做完按摩,勁肚餓見到呢度寫,午市$99任食90分鐘即刻衝上去睇下原來係一人一鍋嘅任食火鍋!有九款湯底,有部份要加錢我要左胡椒豬肚雞湯,我個friend 就要咗酸菜魚片。個湯底好夠味,已經有配料跟!我果個湯底、煲仔細細都已經有五六件豬肚,四件雞。我個friend個酸菜魚,有勁多酸菜,仲有萵筍、魚片另上。肉類有勁多款,豬、牛、羊全部有齊仲要有唔同部位任你攞,啲肉嘅質素仲要好好,試過去一啲任食, 啲肥牛剩係得肥膏,我心諗,任食都唔係比呢啲嘢人呀麻!跟住仲有啲丸、魷魚、牛柏葉、木耳、紅薯粉、仲有四至五款蔬菜。紅薯粉同酸菜魚真係好夾,如果食麻辣湯都要食紅薯粉啊!嘢飲有罐裝、紙包裝、仲有得俾你自己裝熱飲同凍飲分別係檸茶同奶茶。最後當然有雪糕任食,我食咗兩球朱古力雪糕。外面仲有兩款熟食,炸雞翼同春卷,不過嚟得打邊爐,我哋就冇食炸嘢喇!見到有啲叔叔一個人嚟食,我都覺得真心一個人嚟打邊爐係好抵食!
同個 friend 響附近做完按摩,勁肚餓
見到呢度寫,午市$99任食90分鐘
即刻衝上去睇下

原來係一人一鍋嘅任食火鍋
有九款湯底,有部份要加錢

我要左胡椒豬肚雞湯,我個friend 就要咗酸菜魚片。

個湯底好夠味,已經有配料跟!
我果個湯底、煲仔細細都已經有五六件豬肚,四件雞。
我個friend個酸菜魚,有勁多酸菜,仲有萵筍、魚片另上。

肉類有勁多款,豬、牛、羊全部有齊

紅薯粉同酸菜魚真係好夾,如果食麻辣湯都要食紅薯粉啊!

最後當然有雪糕任食,我食咗兩球朱古力雪糕。

2021-12-16
午餐