2018-02-11
之前見好多人團購呢間現金券,想試下,又可以用抵的價錢請下屋企人食飯,所以我也團購左,今晚去食。可能由於平日晚上,不算多人,入去就即按排個卡位比我地。好似是新開不久的,所以環境好新。我團購左四張現金卷,預四人食,當然要用盡佢啦。每人就選了一個自己喜歡的主菜。我即用計數機計,發覺仍有剩,於是我就點多了三個小食加一個甜品,一齊開心share食。小食有:酸辣湯(一小碗)味道相當好,不太辣,多少少酸,不錯😊小籠包味道ok, 好多汁,一咬已滴哂落身😝牛肉生煎飽重牛肉味,如果可以再煎香啲、脆啲,硬新啲,可能更好。主菜:獅子頭湯麵賣相一流,味道都一流。獅子頭好鬆軟,麵質好ok, 而且好入味,個湯底好濃,非常好👍排骨擔擔麵賣相都好靚。湯底夠辣,夠濃,麵也一樣,質地非常ok. 但炸排骨有少少干身。雞排擔擔麵和排骨擔擔麵差不多,而雞排比較鬆軟。排骨炒麵色味都ok,呢啲排骨比炸果啲軟.麵質很好。而我地當然滿意食物的質素,但最滿意就係食物的份量。每一份我地叫的主菜,都份量十足,真的比我地平時通常去的食肆多一截。我地食左四分三開始已經好飽,還未吃小食。四個主菜加三個小食對於我地四人實在太多,如果再去,應該兩個主菜
小食有:
酸辣湯(一小碗)
味道相當好,不太辣,多少少酸,不錯😊
小籠包
味道ok, 好多汁,一咬已滴哂落身😝
牛肉生煎飽
重牛肉味,如果可以再煎香啲、脆啲,硬新啲,可能更好。
主菜:
獅子頭湯麵
排骨擔擔麵
雞排擔擔麵
和排骨擔擔麵差不多,而雞排比較鬆軟。
排骨炒麵
色味都ok,呢啲排骨比炸果啲軟.麵質很好。
而我地當然滿意食物的質素,但最滿意就係食物的份量。每一份我地叫的主菜,都份量十足,真的比我地平時通常去的食肆多一截。我地食左四分三開始已經好飽,還未吃小食。四個主菜加三個小食對於我地四人實在太多,如果再去,應該兩個主菜三個人食就差不多。
食到我們個個都捧住個肚子, 最後還有甜品😝
擂沙湯圓
皮好有質感,重花生碎外表,裡面之麻不太甜。
呢餐真係食到我地個個都好飽,我地都好開心,好滿意。咁既價錢,食到份量十足,質數吾錯的食物,非常抵食👍