2024-05-19 149 瀏覽
又介紹開心果產品啦!不過今次係手搖飲品,仲要係Nuttea!終於出咗開心果奶蓋啦~無理由唔試/支持啦。 一杯揀咗開心果奶蓋,另一杯用揀返堅果奶蓋,就可以比較下啦。 • 🥢四季春開心果奶蓋 $40 因為係第一次飲,所以甜度都係揀咗半甜,費事去到太極端,影響咗杯飲品嘅本身預設味道~開心果奶蓋嘅顏色明顯係偏綠少少,上面同樣都係灑咗少少堅果,並唔係開心果碎。奶蓋嘅質地都係厚身但滑溜嘅,開心果味都幾出🤩 好想買成杯奶蓋𢳂嚟食😆不過最後我哋都係覺得可以揀微甜,甚至走甜,因為呢個甜度主要係茶底嘅甜度,而奶蓋本身都有一定甜度同味道,所以茶底少甜啲都唔怕🤓🌟推薦度:8.5/10 • 🥢青提堅果奶蓋茶 $45 之前飲過青提嘅飲品都比較甜,所以呢杯揀咗微甜,咁飲落就啱啱好,係比較清爽嘅茶底;堅果奶蓋一如以往嘅綿密厚身,有淡淡堅果香,就咁𢳂起食會多啲啲鹹味,食咗啲之後同青提茶溝埋一齊飲幾有驚喜!個鹹甜味中和返,建議呢款溝埋一齊飲😍🌟推薦度: 9/10 •💬P.S. 後尾睇返社交平台 其他人嘅評價都有啲兩極🙈 今次開心果奶蓋嘅質素有啲參差,唔同分店或者唔同時間買嘅味道都有啲分別,可能今次新產品嘅品質控制要再落

🥢四季春開心果奶蓋 $40
🌟推薦度:8.5/10

🥢青提堅果奶蓋茶 $45
🌟推薦度: 9/10

💬P.S. 後尾睇返社交平台 其他人嘅評價都有啲兩極🙈 今次開心果奶蓋嘅質素有啲參差,唔同分店或者唔同時間買嘅味道都有啲分別,可能今次新產品嘅品質控制要再落啲功夫🤔
外賣自取