2024-06-05 1294 瀏覽
窩打老道多國菜 係佢出開心果系列前我已經bookmark左 但係都未有時間食今日趁假期 終於有時間陪下屋企人 試試 果然無令我失望😍好適合一家大細 唔會好逼 餐廳仲要係pet friendly的🐶放假最好都係系openrice預約 咁就確保唔洗排隊🫧是日湯及迷你牛角包🥐($48) 今日去到是日湯係南瓜湯 南瓜味幾香 仲有少少creamy🎃 牛角包唔洗超級flaky 反而偏向似麵包 但係點湯都係不錯 開心果青醬慢煮溫泉蛋意粉🌿($118)我覺得呢個幾好食 真係明白點解有咁多ig post介紹 好特別 暫時係香港無見過類似既意粉醬汁主要係偏重pesto味 但係食落去又有淡淡既開心果味 口感又少少沙沙哋 再配埋少少開心果碎✨配埋煙肉🥓 同埋洋蔥🧅、蘑菇🍄一起炒 好野味 意粉煮的剛好 做到aldante 幾彈牙 北海道蟹肉意大利飯🦀($158)見到滿滿的蟹膏已經好滿足 哈哈 蟹肉就偏碎 同義大利飯、蟹子、洋蔥撈埋一齊 汁底偏creamy 但絕對唔會好濟 一淡食晒所有配料+飯都幾幸福 開心果沙冰 ($78)呢個真係幾好飲 成杯真係真材實料 滿滿的開心果味 唔會太甜✌🏼開心果凍鮮奶咖啡☕️ ($4
今日趁假期 終於有時間陪下屋企人 試試 果然無令我失望😍
放假最好都係系openrice預約 咁就確保唔洗排隊🫧

是日湯及迷你牛角包🥐($48)
今日去到是日湯係南瓜湯 南瓜味幾香 仲有少少creamy🎃
牛角包唔洗超級flaky 反而偏向似麵包 但係點湯都係不錯

開心果青醬慢煮溫泉蛋意粉🌿($118)
配埋煙肉🥓 同埋洋蔥🧅、蘑菇🍄一起炒 好野味
意粉煮的剛好 做到aldante 幾彈牙

北海道蟹肉意大利飯🦀($158)

開心果沙冰 ($78)

開心果凍鮮奶咖啡☕️ ($49)
如果鍾意nutty咖啡的各位不妨可以試試佢😚
開心果味無沙冰咁濃郁 但係同咖啡好夾 飲到底仲有花生沙沙哋既口感

味道:🥜🥜🥜🥜/5

📍Liberty Coffee & Wine