2023-03-21 880 瀏覽
🇭🇰Soft Thunder ·呢幾個牛角包係我哋朋友買嘅 佢哋話原來閒日去唔洗排隊既 開心🤩🤩佢既牛角包比我想像中大個超多 每一個都好似一隻碟咁大 所以最後我哋都放棄咗用碟 直接剪開咗佢個紙盒算🤣·pistachio croissant l tiramisu croissant with rum l green tea strawberry croissant $423款入面我自己最鍾意佢個開心果牛角包 佢呢個個牛角包係最酥脆既 配埋面頭既開心果粒 口感超好🤤🤤之後中間既開心果custard調味都岩岩好 唔會話太甜 不過個開心果味就唔算超濃🥐🤣🤣反而佢tiramisu個個入面就有海量既朱古力cream 配埋面頭既meringue可可粉同rum酒 食落味道超濃超有層次☕️😎😎反而佢個綠茶士多啤梨我自己就無咁鍾意啦 佢呢個入面除左綠茶custard仲有士多啤梨果醬 食落我自己覺得偏甜少少 無咁啱我口味🫢😂··📍西環北街29-31號鴻利樓地下A號舖
🇭🇰Soft Thunder
pistachio croissant