餐廳: 好日子咖啡
資訊:

2023-04-11 254 瀏覽
話說Friend子係個超級開心果控😂😂💚💚所以bookmark左呢間Good Day Cafe 一段時間,尋日食完飯終於帶左佢黎試呢間佐敦(其實近柯士甸多啲)既復古小店。呢間舖頭應該主要做外帶,因為舖頭面積比較小,只係勉強放到兩set 二人枱,咁啱比我地坐到張~店家好熱情,全程都好nice咁介紹唔同款既曲奇同咖啡比我地😆😆不過我哋都係衝住開心果而黎,所以理所當然揀曬所有開心果item🤣🤣,亦當揀左店家當日推薦既可可茶:1. 開心果Cream Cheese 軟心曲奇 $502. 開心果芝士蛋糕 $553. 可可茶 $60如果單計口感,佢哋係做得相當唔錯既,軟心曲奇即場烘過外脆內軟,cheesecake 又creamy 順滑。不過,Friend子食完係非常失望既🙁🙁皆因雖然佢地個樣超級翠綠,但真係完!全!食!唔!出!開!心!果!味!☹️☹️☹️☹️💔💔💔曲奇既cream cheese太濃,完全蓋過開心果,芝士蛋糕只有上面鋪左開心果碎,但食落口真係無開心果味。可可茶係唔錯既,酸酸地好襯甜品。公道啲講句,甜品黎講佢哋絕對唔係差(即係如果你食一個full course dinner 然後食到呢個甜品,你

1. 開心果Cream Cheese 軟心曲奇 $50
2. 開心果芝士蛋糕 $55
3. 可可茶 $60

可可茶係唔錯既,酸酸地好襯甜品

公道啲講句,甜品黎講佢哋絕對唔係差(即係如果你食一個full course dinner 然後食到呢個甜品,你會覺得還可以)但今次我地真係「朝聖」式咁為左開心果而去,所以真係對佢有好高期望(而且佢定價都真係頗高😅😅)最後竟然完全無開心果味係真係令人幾失望🥲🥲🥲🥲🥲

衷心希望店家考慮改改個recipe,還一眾開心果迷佢哋日crave夜crave既開心果味🥺🥺亦都唔好嘥左去啦,畢竟佢地甜品口感真係好唔錯,無謂令味道成致命傷🫣🫣

味道:👩🏻‍💻5/10 (friend子比3/10😂😂😂)
性價比:👩🏻‍💻4/10
環境:👩🏻‍💻5/10