2019-06-01 760 瀏覽
走入來油塘搵朋友,第一次係油塘大本營搵嘢食!泰國菜朋友介紹咗間泰國菜,我哋book定位。間餐廳坐位分兩邊,一邊開放式,一邊就係室內。開頭我被安排坐左係室內,但係我覺得冷氣太凍要求坐去室外,侍應都好樂意幫忙門口有個開放式廚房,入面有個師傅喺度搓薄餅,即係呢度有即叫即整薄餅食啦,yeah!鐵板黑椒炒腐皮粟米仔呢個配搭有晒我鍾意食嘅嘢,正! 上碟熱辣辣, 黑椒好惹味,腐皮係我最愛,食到停唔到口,個人十分推薦。清炒芥蘭- 芥蘭好爽脆,好食!泰式青咖喱雞 - 個人唔食得辣,呢個青咖喱都OK,辣度可以接受。咖喱當然係配薄餅。油鬆餅即叫即製,上碟嘅時候係熱辣辣,配咖喱好正好食!今餐啲餸好啱胃口,餐廳環境氣氛都唔錯,又同朋友敘舊好開心! 題外話,係餐廳見到專家Dickson,佢嘅形象真係同平時見到一樣毒
走入來油塘搵朋友,第一次係油塘大本營搵嘢食!
泰國菜朋友介紹咗間泰國菜,我哋book定位。

間餐廳坐位分兩邊,一邊開放式,一邊就係室內。

鐵板黑椒炒腐皮粟米仔

清炒芥蘭- 芥蘭好爽脆,好食!

今餐啲餸好啱胃口,餐廳環境氣氛都唔錯,又同朋友敘舊好開心!

• 油鬆餅
  • 鐵板黑椒炒腐皮粟米仔