2020-03-16
又係雙魚寶寶生日嘅月份🥳今日就同朋友嚟咗IFC頂層嘅glasshouse慶祝生日!餐廳係喺走廊嘅最盡頭,有indoor同outdoor兩邊!如果想坐窗口位最好預早book枱嘅時候講定,因為嗰邊成日都好full😆入到去餐廳之後侍應好快就帶我地坐低左!一睇餐廳嘅氛圍真係好有情調好浪漫🌹好啱朋友嘅聚會或者同情人一齊撐枱腳再加埋個咁靚嘅維港景淨係個view都抵返晒❤️!我哋都一致覺得坐得好舒服,再加埋啱啱嘅燈光同埋bgm,成晚都好chill😝好啦唔講咁多廢話首先睇吓佢啲嘢食質素點先!Salmon Salad $138 (7/10)今次叫咗呢個三文魚沙律做Starter,三片三文魚卷左做玫瑰花嘅形狀,旁邊有三片好脆嘅印尼蝦片,再加埋用咗黑醋汁嘅沙律🥗成個配搭好開胃,早前菜啱啱好!不過份量來講就唔太多,性價比相對較低Porcini Spaghetti $138 (8/10)呢個意粉唔讚唔得!除咗個賣相真係好靚之外,佢一端上黎已經聞到淡淡的芝士香🤤🤤🤤佢個汁好creamy, 甜甜地咁,加埋鹹鹹地嘅芝士同埋蘑菇,成個配搭好balance,我哋三個一致比好高嘅評價!Ginger Chicken $238
好啦唔講咁多廢話首先睇吓佢啲嘢食質素點先!
Salmon Salad $138 (7/10)
Porcini Spaghetti $138 (8/10)
Ginger Chicken $238 (7.5/10)
今次叫咗成隻既黃姜燒春雞,雞嘅下面鋪滿薑同埋一粒粒嘅薯仔🥔雞肉非常嫩滑,每一啖都有淡淡的黃姜香味!佢個汁亦都點綴左成個dish, 焗薯仔方面亦都好淋,overall 黎講算係唔錯😝👍🏻👍🏻
朋友生日又點少得生日蛋糕呢!一早係預訂嘅時候已經寫低係同朋友慶祝生日,佢哋就幫我準備咗蠟燭同埋生日牌!🙏💞💞今次叫咗 blueberry cheese tart 同埋 greentea and red bean mousee, 一個有濃濃既芝士味,一個食落有好香嘅綠茶味但亦唔會過苦或遇甜!呢兩個蛋糕我哋一致都好推薦
總結: 嚟呢度食嘢,本身諗多數都會係食view,但佢哋嘅食物亦都好驚喜!慶祝生日🎂呢個價錢食到呢個環境質素同埋服務算係幾唔錯嘅選擇