2020-07-13
諗住去慶祝朋友生日,想食返餐好嘅,咁啱幾條麻甩佬都係九龍灣,於是一行四人,就走入泥試下啦侍應們好快就安排我地入座,做嘢有效率又親切。我地叫咗四個餐,分別係12oz嘅T骨,16oz嘅西冷,仲有一份蕃茄墨魚闊條麵同龍蝦伴大蝦天使麵😋餐湯好快上到,係忌廉湯,湯味幾濃,係略嫌鹹咗少少。個蒜蓉包有驚喜啵🧐,用豬仔包再配搭蒜蓉牛油,熱辣辣,幾夾喎。飲咗碗湯好似爭啲野...就係好似少咗啲小食咁🤨叫咗份焗田螺,吉列炸蝦同椒鹽雞中翼。個田螺先,薯蓉配上田螺肉,兩樣嘢一齊放入口先至好食🤓。個吉列蝦同埋雞翼好坦白講就一般貨色,始終即炸完即刻放入口先至最正。入正題啦...主菜方面,先泥龍蝦伴大蝦天使麵,個龍蝦肉唔會梅嘅,再加上用咗一層芝士泥焗,食到龍蝦嘅鮮味之餘亦都幾惹味啵😗,個天使麵幾香蒜蓉味再用鮮蝦,完全係Perfect match😏個蕃茄墨魚闊條麵少辣但開胃啊,每人分一啲就好快食晒🥳,證明好搶手啦~跟住到嗰兩塊牛扒啦,12oz嗰塊T骨五成熟,傳說中嘅鎮店之寶,牛味幾重,食落去有入口即溶嘅感覺,呢塊嘢如果點汁嘅話,我覺得有啲哂lol🤷🏻♂️。係啲筋多咗少少... 16oz嗰塊西冷呢...佢肉味冇上一塊咁重
入正題啦...
跟住到嗰兩塊牛扒啦,12oz嗰塊T骨五成熟,傳說中嘅鎮店之寶,牛味幾重,食落去有入口即溶嘅感覺,呢塊嘢如果點汁嘅話,我覺得有啲哂lol🤷🏻♂️。係啲筋多咗少少... 16oz嗰塊西冷呢...佢肉味冇上一塊咁重,而且要點少少燒汁先至好食,做唔到原汁原味嘅效果,不過叫到七成熟,味道接受到嘅🤣
最後,想叫啲特飲,嗌左杯朱古力沙冰,有朱古力味之餘撞埋啲咖啡味,唔好以為好苦,其實咁樣仲好飲,唔會淨係得朱古力味咁單調,咖啡味顯得杯沙冰更加濃~
總結而言,埋單total$1000 ,質素真係算唔錯,
仲有少少再進步嘅空間,好似塊西冷同埋啲小食咁,下次再泥呢頭會再泥食,期待下一次嘅進步😁