2012-08-11
幾個朋友原來約咗夜晚去食蠔,仲話有優惠添...於是我又join埋一份,順道同佢哋聚吓 除咗優惠券上嘅美國Pacific Rock生蠔+澳洲紅酒,我哋仲點咗一款白酒,同埋另外幾款生蠔,包括澳洲嘅Coffin Bay,英國嘅UK Rock,仲有加拿大嘅Cerry Stone。當中以Cherry Stone較為鮮味肥美,但我本人一向較為偏愛Coffin Bay嘅生蠔,今次食到嘅雖然都夠鮮甜,但略嫌唔夠大隻。除此之外,呢度嘅辣肉腸Pizza都值得一試!未知係時間尚早還是餐廳開業不久,整頓晚餐除咗我哋同場唔超過四檯客。不過侍應嘅態度實在值得一讚,並冇因為客人不多而顯得懶散。例如我哋猶豫緊選擇邊款生蠔時,侍應就推介咗英國嘅UK Rock。而且在場仲有位邊彈結他邊獻唱嘅菲律賓籍歌手,為在場食客唱出中外語多首歌曲,實在令我們這次開心聚餐倍添開心氣氛!
除此之外,呢度嘅辣肉腸Pizza都值得一試!