2020-09-15
西營盤呢間落地大玻璃NOC,之前都去過幾次,最鐘意就係店入面夠空間感,樓底又高,可以舒舒服服咁嘆個cozy sunday,不過用餐時間只有90分鐘。今次叫咗SOE Flat White (L) ,豆係from Colombia,有柚子、金奇異果、杏仁味,夠果香,幾鐘意,下次試埋個House Blend。奶泡比例唔錯,入口順滑,咖啡可以再濃少少,可能因為我嗌大杯嘅關係,所以淡咗啲。另外叫咗個Homemade Egg Tart,因為外型同Bake House個蛋撻好似,令我對佢有不必要嘅過高期望!味道就唔差嘅,但略嫌有啲過甜,酥皮淋咗少少,唔夠鬆化,亦都有啲散,普普通通,應該唔會再叫。呢間店嘅staff服務態度好好,超級友善,又唔會過於親切,總之就係令人舒服嘅距離~ 仲有一點值得一讚,就係洗水間嘅皂液係用有機牌子,仲有埋Lotion搽,係大大嘅加分位!