餐廳: 小林札幌拉麵
資訊:

2020-10-08 159 瀏覽
/小林扎榥拉麵🇭🇰/➖➖➖<開業多年家庭式拉麵小店🍜。飽肚二人餐> ➖➖➖之前去過幾次大角咀都幾多好野食Cafe 大部分去過啦 就去食其他野去到博文街嘅日式拉麵店 店舖主打北海道味噌湯拉麵同自家製日式小食而且用嘅係北海道直送麵條 安心食用👍🏻$258二人餐有兩份主食+任揀三款小食另外加錢就有汽水🥤真係食到好飽~整體而言都幾高質 少驚喜 特別係小食🌟➖➖➖1️⃣普通拉麵(傳統拉麵) 單點$95🌟主要食材有日式叉燒、日式海帶雖然食材簡單 但味道唔只係普通日式叉燒都係自家製 肥瘦參半 而且都幾大塊🌟拉麵掛湯能力不錯 軟硬適中 夠入味 湯底唔會過咸!➖➖➖2️⃣豬軟骨拉麵 +$10 單點$115 加+$10 可轉其他款嘅拉麵湯底同樣濃郁 飲完都唔會口渴至於拉麵大致上同1️⃣一樣食材較豐富 有豬軟骨、溏心蛋豬軟骨嘅骨爽口 係我鍾意嘅口感肉質軟腍 炆耐少少就更好🥰溏心蛋半溏心 熟度剛好略嫌蛋香唔夠🙈➖➖➖3️⃣自家製餃子 6隻 🌟餃子皮厚薄均勻、香脆 唔會有好漿口嘅感覺而且每隻大小均勻 脹卜卜 個底有少少燶餡料豚肉有嚼口 幾juicy 自製黎講係幾高質 真係似係日本食➖➖➖4️⃣吉列豬扒 🌟好掛住係

/小林扎榥拉麵🇭🇰/

➖➖➖
<開業多年家庭式拉麵小店🍜。飽肚二人餐>
之前去過幾次大角咀都幾多好野食
Cafe 大部分去過啦 就去食其他野
去到博文街嘅日式拉麵店
店舖主打北海道味噌湯拉麵同自家製日式小食
而且用嘅係北海道直送麵條 安心食用👍🏻
$258二人餐有兩份主食+任揀三款小食
另外加錢就有汽水🥤真係食到好飽~
整體而言都幾高質 少驚喜 特別係小食🌟

1️⃣普通拉麵(傳統拉麵) 單點$95🌟
主要食材有日式叉燒、日式海帶
雖然食材簡單 但味道唔只係普通

2️⃣豬軟骨拉麵 +$10 單點$115
加+$10 可轉其他款嘅拉麵
湯底同樣濃郁 飲完都唔會口渴
至於拉麵大致上同1️⃣一樣
食材較豐富 有豬軟骨、溏心蛋
豬軟骨嘅骨爽口 係我鍾意嘅口感
肉質軟腍 炆耐少少就更好🥰
溏心蛋半溏心 熟度剛好
略嫌蛋香唔夠🙈
豬軟骨拉麵

3️⃣自家製餃子 6隻 🌟
餃子皮厚薄均勻、香脆 唔會有好漿口嘅感覺
而且每隻大小均勻 脹卜卜 個底有少少燶
餡料豚肉有嚼口 幾juicy