呢間餐廳係尖沙咀同銅鑼灣都有分店,雖然舖頭唔當眼,但其實已經開業接近20年,能夠係香港屹立20年嘅餐廳當然有返啲水準。佢哋嘅日籍老闆本身就係做吞拿魚批發,供應吞拿魚比全香港五六成嘅餐店,可以話係吞拿魚專家。餐廳採用地中海養殖嘅藍鰭吞拿魚🐟,以分量同價錢黎講,性價比都幾高。🍊自選丼定食:三文魚、深海池魚、香燒藍鰭吞拿魚扒 $141($36+$55+$50)全部刺身都係厚切,有大約1cm厚,食落去啖啖肉。刺身飯粒粒分明,亦唔會太酸。三文魚唔算太肥,但食落都好鮮美;池魚肉質爽口,食到魚香,亦唔會覺得腥;🔥燒吞拿魚扒一入口係濃郁嘅黑椒味,雖然唔係拖羅,但係魚肉表面經火炙後滲出左唔少魚油,油香明顯,好啱送飯🍚🍊吞拿魚蓉三文魚子丼定食 $168唔係我食嘅😗不過水準都唔錯,吞拿魚蓉同三文魚子都幾鮮味!整體黎講,雖然味道唔係驚為天人,但都絕對有咁上下水準,價錢亦唔算太貴,如果去到銅鑼灣想食日本嘢都可以一試,不過佢繁忙時間都幾多人排隊,想去就要留意一下😌

🍊自選丼定食:

🍊吞拿魚蓉三文魚子丼定食 $168
唔係我食嘅😗不過水準都唔錯,吞拿魚蓉同三文魚子都幾鮮味!