2018-05-09 115 瀏覽
返工就係為咗搵食,日日不同區收工嘅我就去到邊食到邊,今次就食台灣嘢。一向由大人發版叫嘢食我只負責食,因為咁先有驚喜第一個餸先嚟個麵線,味道ok裏面有大腸同貢丸片,第二個送係溏沁蛋,係個好夠溏沁又夠味,不過佢叫得一隻話怕我膽固醇喎,第三個醉鴨舌,嚟到好香酒味鴨舌墊底係木耳,大人就好鍾意食木耳,個鴨舌夠爽,再叫個細鹵水拼盤,又估唔到D鹵水又幾入味,依個拼盤樣樣都好食包括底層酸茶。再等咗陣未見有主菜嘅我就怕大人無再叫其他嘢俾我食,係我擔心之際就送上個溶岩芝士雞,一見到就忍唔住要試吓個芝士先,因為我係一個芝士怪食到有溶岩芝士裏面有唔同嘅芝士煮成,將個雞雞放落個芝士汁一齊食邪惡得爆,個炸雞炸得夠脆個味又啱食咗大半份嘅我已經好飽,要叫杯蝶戀花青檸沙冰飲吓,青檸味夠fresh賣相又靚
一向由大人發版叫嘢食我只負責食,因為咁先有驚喜

,一見到就忍唔住要試吓個芝士先,因為我係一個芝士怪