2021-08-13
幾日前同好友🧒🏻去左一間位於太子,走清新木系🪵路缐嘅Await Cafe & Studio 食Lunch,門外大大個店名「等」字,喺白色的木門及牆身襯托下,份外搶眼,令我有種「等」唔切,想即刻入去嘅感覺😆😆店內佈置充滿乾花🌸,綠色植物🪴點綴,係打卡嘅好地方🥰🥰🥰,加上配合柔和的純音樂,仿如置身大自然中!🌳🌲今日叫左兩個Set Lunch🥗🍝:1.煙三文魚凱撒沙律🥗$78沙律賣相好精緻,煙三文魚份量唔少😍👍,沙律菜亦好新鮮,真係好開胃,配埋冰凍🍋檸檬茶🍹,好正❤️❤️❤️❤️2.明太子蟹棒海膽意粉🍝$118大大嚿海膽,上面撒上明太子,加埋啖啖肉嘅蟹棒,意粉好creamy👍👍,配埋杯冰凍蜜桃🍑茶🍹,呢個組合無得輸❤️❤️❤️❤️❤️3.青檸🍋芝士蛋糕🍰(單件$68)其實已經好飽,但呢度有多款蛋糕🍰選擇,忍唔住嗌左一件兩份食,酸酸甜甜嘅青檸味,加上濃郁嘅芝士,不知不覺,食埋好友那份😂😂😂呢度仲有好多熱門食物選擇,包括:松葉蟹肉燴飯、手打牛漢堡、Await青醬帶子配巴馬火腿意粉🍝🥰🥰🥰而店主特別推介,使用京都百年茶舖美好園的飲品:Matcha Latte 京之香 及Hojicha Latte 明珠,大家可以去試
今日叫左兩個Set Lunch🥗🍝:
1.煙三文魚凱撒沙律🥗$78
2.明太子蟹棒海膽意粉🍝$118
3.青檸🍋芝士蛋糕🍰(單件$68)
呢度仲有好多熱門食物選擇,包括:松葉蟹肉燴飯、手打牛漢堡、Await青醬帶子配巴馬火腿意粉🍝🥰🥰🥰而店主特別推介,使用京都百年茶舖美好園的飲品:Matcha Latte 京之香 及Hojicha Latte 明珠,大家可以去試下😆
📍Await Cafe & Studio
太子西洋菜北街159A號恒安大廈地下