2016-07-25
老公係星期日一大早竟然係銅鑼灣有要事做,咁我唯有搵個地方可以舒舒服服咁坐係度一路食一路等佢啦 上網搵完一輪,就決定將我o既自閉仔早上交俾呢間係街尾堀頭路o既餐廳啦 選擇呢間餐廳真係一d都無錯,環境舒服,唔會俾人限時食,位處寧靜的小街尾,無左銅鑼灣繁忙o既感覺,我坐左係窗邊,岩晒鐘意放空o既我很喜歡double layer的杯子Weekend Brunch Set簡簡單單,$168 Main Dish with coffee or tea,放假都係唔想用太多腦吧Seared Scallop Pasta in Sea Urchin Cream Sauce 海膽完全blend入左忌廉汁度,每一啖意粉都食到濃濃的海膽味,海膽愛好者必點之選,帶子簡單煎香了表面,保留彈牙的肉質,避免煎老變乾瑤柱Regular Coffee咖啡十分香濃而帶酸,我坐左窗邊,有時發呆,有時望下街道的人,再慢慢品嚐呢杯咖啡,突然發覺,原來我真係好需要休息唔經唔覺,我係呢間餐廳都坐左成2個鐘先走,叉足晒電就去搵老公行街嚕~
海膽完全blend入左忌廉汁度,每一啖意粉都食到濃濃的海膽味,海膽愛好者必點之選,帶子簡單煎香了表面,保留彈牙的肉質,避免煎老變乾瑤柱 Regular Coffee