2024-07-19 118 瀏覽
同舊朋友相聚,揀左位置方面屬於旺中帶靜的旺角近何文田地區!之前經過呢間見到門口已經覺得幾靚,所以今次黎試下 🥢 海膽三文魚子竹炭烏冬 🥢首先係海膽三文魚子竹炭烏冬,呢碗烏冬真係色香味俱全!!好特別嘅味道!烏冬麵條彈牙爽口,竹炭嘅獨特香味加上鮮甜嘅海膽同爆漿嘅三文魚子,簡直係味覺嘅盛宴。好似係海洋中心食緊海鮮的味道,真係幸福到大海中漫遊咁!🍝 白酒蒜香蜆肉意大利面 🍝接住落嚟係白酒蒜香蜆肉意大利面,呢個意粉真係冇得輸😍意粉煮到剛好嘅彈性,配上新鮮嘅蜆肉,仲有白酒蒜香嘅加持,味道層次豐富。每一啖都係濃郁嘅海鮮同白酒香氣,絕對係令我地一試難忘!🦪 香脆廣島蠔 🦪最後係香脆廣島蠔,呢道菜真係炸到外脆內嫩,蠔肉鮮甜多汁,咬落去仲有一陣海水嘅鮮味。一口咬落去,脆脆嘅外皮同鮮嫩嘅蠔肉完美結合,簡直係一場味覺嘅享受!

🥢 海膽三文魚子竹炭烏冬 🥢
🍝 白酒蒜香蜆肉意大利面 🍝