2018-05-21
趁食完晚飯,有時間就同男朋友去食個甜品打下躉。平時都會幫襯下,因為試過好幾次,每次叫唔同野,樣樣味道都好味間鋪頭出面睇係間白色小屋,qq地,入到地有小小細,但平日人唔太多,所以都可以舒服坐下,傾下計仔。今次黎只係嗌左好簡單的兩個甜品西瓜黑珍珠 (食到一半至記得影)平時我自己就唔係好食黑珍珠的,但碗甜品黎到後,我聞到好大陣花奶嘅奶香,就忍唔住試左奶幾啖西瓜爽口,而且都多,食到最尾都仲有落單嘅時候,侍應會講定碗甜品有冇落花奶,有咩特別材料,應該係怕有啲客人唔食東唔食西,幾細心的。腐竹雞蛋糖水糖水入面有原隻雞蛋一路𡁻舊雞蛋,男朋友問點解有咁大陣蛋味,證明舊雞蛋好夠香糖水味道唔太甜,清清地,腐竹味冇話好重,係清淡型嘅中式糖水,鍾意輕盈味道的靚女會喜歡的味道*個人較喜歡稠身啲有豆漿味嗰種Menu仲有好多款糖水揀的,佢嘅心太軟同綿綿冰都好味!下次食再分享下
今次黎只係嗌左好簡單的兩個甜品
西瓜黑珍珠
西瓜黑珍珠 (食到一半至記得影)
西瓜爽口,而且都多,食到最尾都仲有
腐竹蛋糖水
腐竹雞蛋糖水