2017-02-14
長沙灣愈來愈多食店既出現,今日同朋友相約,搵到一間人少少,比較寧靜,可以閒聊既餐廳飲下食下傾下計餐廳比較寧靜,室內一半緊位,另一半枱櫈可以自由配搭,10人都坐得到,十分有彈性。牆身貼滿貼紙,海景海鷗,十分舒適,可惜燈光有點過猛,略微調暗會更好舒服!店內食物款式唔算多,正常既飯,意粉,小食,仲有fusion菜!韓式芝士汁意粉!香煎雞扒芝士汁意粉平時意粉用碟上,呢度用拉麵碗,為左切合韓國feel??煎雞扒同平日食既差不多,但比較嫩滑。韓式芝士汁令我十分驚喜!香濃既芝士味配上微辣,應該係mix泡菜風格。雖然係芝士汁,但加左辣後唔會感覺太膩,連同意粉雞肉一齊食十分惹味千歲雞翼應該係自家制瑞士汁,味道十分特別,有一種另類既香料味道,又唔太甜,等一啖入口好驚喜!但醬汁可以再濃少少,因為雞肉本身無味,皮同肉一齊食既時,顯得味道比較淡。泡菜牛肉飯主食入面我會誠意推介泡菜牛肉飯!泡菜同肉都做得好,將飯一齊撈好,香辣惹味既味道十分突出。牛肉係肥牛,但較厚身,大啖大啖肉十分滿足。泡菜夠爽甜多汁,味道唔會過咸,用黎送飯一流!唯一係飯少左啲白咖哩吉列魚柳飯朋友食既白咖哩飯,佢幾喜歡魚柳,唔會炸得太乾身,而且份量
平時意粉用碟上,呢度用拉麵碗,為左切合韓國feel??煎雞扒同平日食既差不多,但比較嫩滑。韓式芝士汁令我十分驚喜!香濃既芝士味配上微辣,應該係mix泡菜風格。雖然係芝士汁,但加左辣後唔會感覺太膩,連同意粉雞肉一齊食十分惹味 千歲雞翼
應該係自家制瑞士汁,味道十分特別,有一種另類既香料味道,又唔太甜,等一啖入口好驚喜!但醬汁可以再濃少少,因為雞肉本身無味,皮同肉一齊食既時,顯得味道比較淡。 泡菜牛肉飯
主食入面我會誠意推介泡菜牛肉飯!泡菜同肉都做得好,將飯一齊撈好,香辣惹味既味道十分突出。牛肉係肥牛,但較厚身,大啖大啖肉十分滿足。泡菜夠爽甜多汁,味道唔會過咸,用黎送飯一流!唯一係飯少左啲 白咖哩吉列魚柳飯
朋友食既白咖哩飯,佢幾喜歡魚柳,唔會炸得太乾身,而且份量十足,一半飯一半魚柳,性價比好高 炸薯條配松露醬
一定要提!薯條厚身鬆脆,但醬汁卻成為全場焦點。雖然松露醬味道唔太突出,但有香濃蛋黃醬配合味道加重香味,令整個醬汁味道層次提升,入口好smooth好清新,令我胃口大開
餐廳坐位寬敞,寧靜舒適。店員亦耐心為我地講解特飲同特別菜式,可惜試唔到牛栢葉。有機會下次會再黎光顧