5/11/2007 9:00PM放學後, 隨即到此店晚饍. 地方有點迫, 而且枱面太細, 鄰枱情侶多叫兩個餸都放不下. 餐牌有多款套餐, 最後要了健康餐($148), 因為bf知我要”健康”一點. 南越蒸粉卷: 相信早已整定, 有d唔夠熱. 但味道幾好. 餡有蝦米, 冬菰, 蔥之類.雞絲柚子野菜沙律: 我最愛的.柚子水份充足, juicy! 加上魚露同生菜同食, 開胃晒! 但食到個底就好咸….香葉石燒雞肉: 一片片的, 幾乾身, 味道不濃, 岩晒要清清地既我牛油忌廉紅什菜: 細碗的, 一pat紅色醬o係d什菜上, 原來有番茄, 感覺健康.欖菜肉鬆紅米飯: 白飯我不好, 紅米飯就唔同. 欖菜肉鬆紅提昇左碗飯平凡既味道. 很不錯.一點要讚的: 一個叫亞”SA”既女侍應服務非常好, 當時食客多, 又ORDER,又埋單, 仍全場笑面迎人. 話說BF胃唔好, 唔食紅米飯, 叫左碗生牛濛.. 等左15 分鐘, 黎既變左牛河, 叫左呢位SA姐黎問, 佢話可能D濛賣晒. 唔好意思……隨即提出”如果唔喜歡, 不如換金邊粉吖~”真好, 佢唔會”局”我地要之餘仲笑笑口SAY SORRY,
5/11/2007 9:00PM

一點要讚的:
一個叫亞”SA”既女侍應服務非常好, 當時食客多, 又ORDER,又埋單, 仍全場笑面迎人. 話說BF胃唔好, 唔食紅米飯, 叫左碗生牛濛.. 等左15 分鐘, 黎既變左牛河, 叫左呢位SA姐黎問, 佢話可能D濛賣晒. 唔好意思……隨即提出”如果唔喜歡, 不如換金邊粉吖~”真好, 佢唔會”局”我地要之餘仲笑笑口SAY SORRY, 讚!
後來我想拎返今日個餐既MENU記低D菜名寫食評, 於是又叫SA姐黎問, 點知佢可以立即一字不漏背晒今日個餐既名. 我都無話可說.

P.S 搵過全店都無意見書, 否則我一定寫黎讚揚SA姐~