2021-11-13 152 瀏覽
今日同男朋友黎咗黃埔既巧饍坊食齋 一齊唔想煩嘅關係 簡簡單單嗌咗個二人套餐 精美點心 - 黑松露野菌粉果 黑松露味好出 粉果皮煙煙靭靭 味道幾得別鮑參翅肚羹 - 湯羹裏面有雲耳等等既料 加埋紅醋食 夠暖位而口感爽爽脆脆 我同男朋友都幾鍾意精美前菜小食 - 醋味青瓜雲耳 開胃之選鳳梨生炒骨 - 呢個我超級鍾意食 其實食落都真係幾似生炒骨 佢係類似麵筋腐皮包咗蓮藕 啱啱上碟嘅時候脆卜卜 包裹住咕嚕肉甜甜酸酸嘅汁 好啱送飯宮保雞丁 - 本身以為宮保雞丁會係辣辣地 但係呢度嘅宮保雞丁唔辣 裏面有荷蘭豆同埋類似炸硬豆腐粒同埋杏鮑菇 杏鮑菇炸香咗其實食落去都會有少少似肉類嘅感覺欖菜四季豆 - 欖菜四季豆不嬲都係惹味之選 呢度都一樣 同樣好下飯呢個餐仲跟埋白飯同糖水 糖水係雪耳雪梨糖水 好清潤 唔會過甜

精美前菜小食 - 醋味青瓜雲耳 開胃之選