2021-03-03 57 瀏覽
疫情下呢幾個月都好耐無同朋友出街街食飯🥺今晚約咗好朋友食晚飯,因為放工晏左,只好去附近搵野食,幸好朋友遷就,去咗炮台山食行經呢間閨家,店員好熱情嘅款待,我地就決定選呢間來聚餐店舖雖小,但裝修都不錯,牆上面嘅畫好靚好少女feel我哋望左望餐牌,覺得價格都幾親民,唔算貴,最後就點左個日式鰻魚炒飯、豬手甘荀麵、涼拌海蜇手撕雞,仲叫左杯檸蜜上菜速度都好快,份量原來都唔少豬手同麵係分開上,豬手仲配有原粒花生,好耐冇食了,豬手炆得好軟腍好入味,連花生都係軟軟的,唔錯至於個手工甘荀麵都好特別,之前未試過,麵質唔會過軟,軟硬度適中,清清的味道鰻魚炒飯一來到,已聞到好香嘅味道,未食已覺得吸引,仲要鰻魚份量都好多,配有粒粒甜粟米同菜,炒飯唔會好乾,好夠味,好好食😋碟手撕雞都唔細,比想像中不同,雞肉都幾大件,仲啖啖肉都有芝麻醬味道,好fresh原來個鰻魚飯有配上一配中湯,今晚係青蘿蔔湯,飲落的確唔似有落味精,不錯👍🏻傾計最啱飲杯檸蜜潤下喉😉 員工都好有禮貌,今晚食得開心,傾得暢快!很抵食嘅一餐!
疫情下呢幾個月都好耐無同朋友出街街食飯🥺

行經呢間閨家,店員好熱情嘅款待,我地就決定選呢間來聚餐

店舖雖小,但裝修都不錯,牆上面嘅畫好靚好少女feel

上菜速度都好快,份量原來都唔少

傾計最啱飲杯檸蜜潤下喉😉
員工都好有禮貌,今晚食得開心,傾得暢快!
很抵食嘅一餐!