好姊妹生日想食意大利菜,上網搵就book 呢間試下啦!餐廳以純潔白色為基調再加上水晶吊燈,有輕爵士音樂,邊傾邊飲邊食,十分好既餐飲氣氛。 一開menu樣樣都想試,幸好我地有6個人,可以試多幾款,大家冇意見之下就由我安排。先上麵包,姊妹們話熱就辣辣,我都聞到有很香既小麥香,原本不愛吃既我都忍吾住試試!陳年黑醋配麵包口感很好,外脆內軟,真係感覺到有D誠意。首先梗係叫支白酒配Oysters 啦!經理推薦我地幾種,經理解釋得很清楚,很專業,叫即開生蠔梗係吾小得我最愛既Gilladeau , 味道鮮甜,肉質嫰滑,有淡淡海水味,果然冇令我失望,其他都好新鮮。三十六個月Parma Ham,入口鹹香更濃,人手切片,上枱厚薄均一,包住蜜瓜一齊食最美味,更相得益彰。意大利菜點小得Mozzarella Cheese,雖然平庸,但好開胃,軟綿夠水潤,味道清淡,配搭蕃茄酸甜味非常好。龍蝦沙蝦,青瓜絲、火箭菜再加大香蔥配Vinaigrette sauce......我就覺得麻麻嘞,因為大香蔥味遮蓋左龍蝦肉既鮮甜,有點失色。再有乾煎北海道帶子,大大粒鮮甜,但我最想一提是廚師用藜麥來配搭好特別好夾,一種較少人認識的食
好姊妹生日想食意大利菜,上網搵就book 呢間試下啦!

,其他都好新鮮。三十六個月Parma Ham,入口鹹香更濃,人手切片,上枱厚薄均一,包住蜜瓜一齊食最美味,更相得益彰。意大利菜點小得Mozzarella Cheese,雖然平庸,但好開胃,軟綿夠水潤,味道清淡,配搭蕃茄酸甜味非常好。龍蝦沙蝦,青瓜絲、火箭菜再加大香蔥配Vinaigrette sauce......我就覺得麻麻嘞,因為大香蔥味遮蓋左龍蝦肉既鮮甜,有點失色。再有乾煎北海道帶子,大大粒鮮甜,但我最想一提是廚師用藜麥來配搭好特別好夾,一種較少人認識的食物,有營養之餘,也很喜歡那種煙韌適中的口感
,吾錯吾錯
。上主菜前先飲番個龍蝦湯,個湯濃稠得黎鮮味十足,仲有龍蝦肉
,呢個湯的確有驚喜!!
經理推介煎魚...吾記得乜野名,一上枱,魚鱗........炸左既魚鱗.......開頭有D抗拒,不過經理極力推介就試一小啖啦!嘩!好香脆又吾醒,食得出既新鮮,全搶勝!估吾到意大利菜有烤豬脾?!生日就叫黎賀下壽星女啦!豬脾烤得外皮香脆,肉嫩且香,脂肪不多感覺全不肥膩,肉質加上Shiraz Wine真係下酒菜恩物,好食! 比我想像中要好。M5和牛,火喉控制非常好,切開完全冇血水,肉汁封存係steak 內,肉又軟無筋,好Juicy。生日點可缺少蛋糕架,預訂左既芝士蛋糕,冇乜特別,餅底厚薄適中,芝士餡creamy,吾太甜。
好彩今次冇搵錯,冇令朋友失望。男朋友話估吾到天后都有咁好水準,服務又好,下次要撐枱腳,值得encore!
2016-12-17
慶祝紀念