2018-07-07 235 瀏覽
閨蜜知我最鍾意食西餐~所以同我食好西😋,一入到門口已經比佢個蛋糕玻璃櫃吸引住,d蛋糕睇起黎好好味🍰🍰🍰🍰😋點完野食⋯店員先比左麵包我地😙-閨蜜叫左個(洋蔥湯)試左一啖⋯嘩真係好濃烈既洋蔥味,再加埋每匙都有洋蔥絲,再配埋焗左既芝士係面、真係又香又濃又好味🤤-我就點左(龍蝦湯)真係有龍蝦肉😬味道鮮甜😋🥄🥄兩個湯都好好味,最重要夠熱👍🏻不過相比之下我自己就鍾意洋蔥湯多d😬(松露薯條)-薯條脆是機本的😋加上陣陣既松露味真係停唔到口呀!(Wagyu Ribeye)件牛扒大過我個面呀😀我地叫左7成熟,牛扒溶化係我口入邊 ,淡淡都充滿住肉汁,唸起都回味😋薯蓉有牛油香真係想追加😂😋👍🏻還有值得讚係餐廳既細心,碟子都是熱熱的🍽我已經準備第二個胃去食甜品,忍唔住行左出去睇多次個蛋糕玻璃櫃,選擇困難症既我又出黎啦~點知好搞笑🤪有個食客都出左黎揀蛋糕大讚話上次食過(焦糖脆榛子杏仁蛋白餅)超好食,咁我梗係跟風啦😎~~閨蜜話不如都試下d馬卡龍啦~就揀左二件試下(柚子黑巧克力)&(黑加倫子)原來閨蜜已經靜靜地同店員講左我生日,當送甜品黎時有個happy birthday 牌,好窩心💞哦!(焦糖脆榛子杏仁蛋白餅)又真

點完野食⋯店員先比左麵包我地😙

-我就點左(龍蝦湯)真係有龍蝦肉😬味道鮮甜😋

(松露薯條)
-薯條脆是機本的😋加上陣陣既松露味真係停唔到口呀!

(Wagyu Ribeye)

(焦糖脆榛子杏仁蛋白餅)又真係好味禾,有幾層豐富既口感,而馬卡龍認真講,係我印象中🤔係超級甜,所以都好少食,但出乎意料之外😍唔太甜可以話令我對馬卡龍改觀~柚子黑巧克力味清新,黑加倫子酸酸甜甜!

今晚真係好開心跟閨蜜說說笑笑講下想當年,過左一個快樂開心好味既生日晚飯👯‍♀️🥂希望今年願望成真!

2018-07-06
慶祝紀念