找到網上有一笑話:這個年,能出來見個面的都是生死之交,能出來打個牌的都是亡命之徒...........😅屈得太耐,找到四個亡命之徒相約食餐好嘅晚飯但選擇食甚麼,朋友否定的意見多多:火鍋唔敢打、生冷嘢唔敢食、太貴唔想花費...........☹️我靈機一觸,想起早前見過一篇報導說,能令體內體溫度升高會增強抗病能力熱死病菌.......咁唔食火鍋咪食石鍋燒囉😀😀😀這個提議大家舉腳贊成!說到食石鍋燒,大家不約而同想起赫德道嘅万豚屋,立即訂了翌日開餐🐖🐖🐖🍲🥗今時今日市道唔好,外出食飯人少,我過去一兩個月外出食飯都係位等人,伙記多過客,甚至連舖都關門大吉😭果晚到万豚屋,無訂枱嘅仍然有人排緊隊喎🤭個心定晒,食品質素應該有保証啦☺️坐低見到餐牌石鍋款式和口味多咗,即刻叫咗各款多樣,我哋叫咗好多,唔逐樣講喇!全部都保持高水準,而我特別想講下我喜愛其中三款:1)串燒活鰻魚-魚肉厚身啖啖肉,皮燒得好香脆而肉汁鎖住無燒乾,由於是活鰻魚唔係急凍嘢,魚肉味特別鮮,當然再加上店員話係佢哋秘制嘅鰻魚汁,就更是劃龍點睛,冶味嘅泉源🎉🎉2)醬油豬手-其實聽落好似係普通嘢但要做到醬油豉味濃郁而不太咸、豬手夠淋而肉唔散,其實

2)醬油豬手-其實聽落好似係普通嘢但要做到醬油豉味濃郁而不太咸、豬手夠淋而肉唔散,其實都唔容易!我最鐘意佢哋用皮厚肉嫩嘅豬手,味香濃唔在講,一口咬落厚厚嘅豬皮時,大量骨膠原飛射口腔🤭🤭🎉🎉

3)主角💢糊麻湯烏冬石鍋燒(豚肉)- 豚肉好唔好食唔洗講啦,万豚屋喎、招牌喎,好就基本啦!烏冬又係唔洗介紹,食過都知有幾彈..彈..彈..牙架啦!要提就係佢哋呢個湯同石鍋嘅組合:濃骨湯底加入份量比例恰好嘅糊麻,令你飲落,糊味凸出,而麻嘅濃郁香味就俾熱辣辣嘅石鍋迫晒出嚟,真係見到聞到都好開胃,食落大滿足👍👍😋😋

其實要挑剔下都有嘅:如果多過四人無卡位坐的話,坐位之間有D迫,枱細,叫多少少嘢張枱擺唔落,同埋一直有人門外排隊唔好意思坐得耐囉!