勇記海南雞招牌去骨泰式海南雞飯海南雞椰香喇沙價錢💲: $55/ $66好味程度😋: 4.4/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3/5性價比🥢: 4.4/5回頭率😚: 4.2/5-講到最好食的海南雞,而家全港都係講緊全日雞同勇記。咁啱去開紅磡,又同佢哋開舖時間差唔多,梗係要去試試。佢哋開13:45,一開門入左第一堆人就基本上要排隊啦,我2點幾去到就等左15分鐘左右🤔 佢哋分2條隊,一條堂食一條外賣,堂食想飲湯,更加係講運氣😵 飲唔到都無得求,都幾巴閉。不過食完又真係好好食,仲買埋夜晚返屋企😂-✅✅招牌去骨泰式海南雞飯。海南雞顏色好黃好靚,上皮上得好好!皮好薄,有彈性,食落都唔覺得肥膩👍🏻雞肉粉嫩,好滑,甚至雞胸都唔鞋😍雞皮味道鹹香d,而雞肉就比較淡味,隱約有啲雞味,但完全冇雪味🤩沾小小酸辣醬就惹味小小。最中意係皮同肉中間有層皮凍膠原蛋白咁,好Q,做得出色。淡黃色的油飯食落帶香茅同椰香😋雞味就差啲,不過軟硬度都剛好,加埋炸蒜香口啲。呢個飯唯一挑剔的係雞肉雞味濃啲會更好🤔-🆗海南雞椰香喇沙。海南雞一樣,呢個轉左一碗喇沙。湯底濃郁重椰奶香,但其他香料味又唔係好覺,未夠重口味🧐 米線爽滑,但唔係好
勇記海南雞
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3/5
性價比🥢: 4.4/5
回頭率😚: 4.2/5

🆗海南雞椰香喇沙。海南雞一樣,呢個轉左一碗喇沙。湯底濃郁重椰奶香,但其他香料味又唔係好覺,未夠重口味🧐 米線爽滑,但唔係好索湯。都係油飯夾啲🤫

一定一定要飲椰子雞湯‼️雞湯來講,油撇得好乾淨。味道濃郁無味精,🥕帶出的甜味+🥥帶出清香,飲落小小漿口有骨膠原,好足料。覺得可以叫多碗😳
又真係幾好食。個人好小係街食海南雞都好中意🤤 排15分鐘到我覺得好ok! 肉的份量都算多,呢個價錢合理。最緊要係有湯飲!平時無湯家庭都可以補一補啦🤭

同區美食🍧: #piggyfoodiein紅磡