2023-10-14
今晚又黎到駱駝漆食好野,較早前經過已經好想黎食,因為呢度有專人席前幫你燒埋同細心講解囉!閨蜜知道我成日想去呢間高質既壽喜燒就一早訂位,呢度不論服務,環境及食材都頂瓜瓜😍餐廳只有4張卡位枱,坐位有限,私隱度極高,所以大家一定要記得提前預約喔🩷 今晚我們的選擇😜日本和牛同澳洲和牛combo套餐 C餐 🌟關西壽喜燒和牛盛宴 🌟$558💰可以試齊✨️赤身和牛✨️及✨️霜降和牛✨️兩款份量超多又嫩滑💜 前菜🎀和風柚子醋沙律✨️配上香甜多汁車厘茄漬,搭配香煎A5和牛片入口即化🎀白蘿蔔牛筋腩✨️白蘿蔔極之入味相當甜,牛筋腩相當有頭🎀脆炸和牛卷✨️皮薄肉嫩,相當juicy多汁,充滿驚喜 先食脂香既霜降到肉香既赤身➡️🌟肉眼🌟油花分佈均勻,食落鬆軟腍身,油脂感特濃➡️🌟上肩里脊肉 (沙巴當)✨️油花相對多,口感相當滑➡️ 🌟肩胛骨內側 (三筋肉)🌟牛板腱肉質較為結實,是有一條筋在中間,但絕不韌,而是煎過後有點香脆➡️ 🌟牛肩胛骨後肉🌟質感都算柔軟,脂香肉香平衡➡️🌟肩胛里脊肉🌟肉質比較瘦嫩,纖細的油花溶入口中➡️🌟和尚頭🌟後腿內側部位, 肉味最為濃郁,嚼勁十足 ✨️附日本產雞蛋🌟🥚隨個人喜好沾生雞蛋,再配上米飯一起吃,不過之後會有
前菜
🎀白蘿蔔牛筋腩✨️白蘿蔔極之入味相當甜,牛筋腩相當有頭
🎀脆炸和牛卷✨️皮薄肉嫩,相當juicy多汁,充滿驚喜
先食脂香既霜降到肉香既赤身
➡️🌟肉眼🌟油花分佈均勻,食落鬆軟腍身,油脂感特濃
➡️🌟上肩里脊肉 (沙巴當)✨️油花相對多,口感相當滑
➡️ 🌟牛肩胛骨後肉🌟質感都算柔軟,脂香肉香平衡
➡️🌟肩胛里脊肉🌟肉質比較瘦嫩,纖細的油花溶入口中
➡️🌟和尚頭🌟後腿內側部位, 肉味最為濃郁,嚼勁十足
✨️附日本產雞蛋🌟🥚
隨個人喜好沾生雞蛋,再配上米飯一起吃,不過之後會有濕炒飯,可以留肚😜
🌟野菜拼盤🌟
豆腐,芋絲,紅蘿蔔🥕,黃芽白,皇帝菜,大蔥,洋蔥🧅,冬菇🍄,金菇
蔬菜會吸收醬汁精華,非常好食,而且食完牛肉後可以解解油膩
雜炊飯🥚🍚
已經九成飽,甜甜的壽喜燒汁再加入雞蛋,蔥花和櫻花蝦,十分滿意
甜品
抹茶雪糕🍨抹茶味入口幼滑清新