2015-10-31
本人一向喜愛濃味東西, 一直致力找尋M記以外的漢堡皇, 今日同朋友行開卧虎藏龍的深水埗, 係黃金附近條食街不遠處見到有burger的縱影, 點都要試試啦burgerman用左美式風格呈獻, 我同朋友二人行揀左音響下的位置坐, 一黎想聽下佢的pop music, 二黎唔想太高調坐出面, 然而眼見餐廳貼心地安排好哂用餐手套同紙巾, 睇黎預你食完繼續會行街想食客食得舒服又無手尾, 服務認真周到貼心!! 根據唔好食從來唔入我口的原則, 我梗係揀左最強的鵝肝漢堡啦! 因為即叫即做的關係, 等左十分鐘左右巨型漢堡上桌, 我一D都無誇張, 個漢堡好巨型, 其實食一個就會夠飽, 所以做中午餐係唔會太少!漢堡飽面上加左無花果汁令到成個飽不致於太油膩 鵝肝真係好滑好香, 同個醬味道一致而塾底的就係新鮮蔬菜同牛肉, 不愧係皇者推介, 好創新同將高級食材平民化正呀!!!然後我順勢點個水牛城雞翼試下, 雞翼炸得皮脆肉滑, 最精彩係醬汁酸酸甜甜令到雞翼味道極之豐富好爽呀!! 再加上鋪頭有幾種tea俾客人揀, 食完雞翼飲個tea 比起汽水更合襯
想食客食得舒服又無手尾, 服務認真周到貼心!!
正呀!!!