2024-02-18
#鬧市中的Jungle位於佐敦廟街嘅尼泊爾菜今日舊同事好有心特登約左我派利是🧧,我地尖沙咀行到廟街見到呢間餐廳裝修好靚,見到$88 就有個lunch set,set已包沙律🥗餐湯,主菜同飲品,再加$28-$38仲可以食埋甜品。首先飲左daily soup好濃郁完全唔hea~Main分別就揀左MoMo同Grill Beef Steak⭐️MOMO 外形好可愛的餃子🥟,每隻都圓又肥,共有8件。可以揀蒸或煎,而而餡料可以揀豬/雞/ 芝士。我地就揀左豬肉,蒸同煎各半。煎餃金黃脆口唔黐底,內餡豬肉幾fresh冇雪藏味;蒸餃肉比菜多餃子脹卜卜,肉肉都好juicy,但做唔到咇汁。⭐️Grilled Beef Steak +$38牛約7成熟烤得岩岩好,邊位微焦香,肉質軟嫩肉味濃郁,配上紅酒汁食更加分。再稱讚佢地伴碟的薯條超級無敵好味,超級香脆可口,出邊絕對食唔到!⭐️Chocolate Lava Cake (+$38)由軟心朱古力上層加上圓滾滾的雲尼拿雪糕蛋糕,甜度討好唔會過甜過漏,唔錯!⭐️New York Cheese Cake (+$38)每一啖蛋糕帶有淡淡的肉桂同芝士香氣,口感濃郁細滑,非常滿足!而
位於佐敦廟街嘅尼泊爾菜
首先飲左daily soup好濃郁完全唔hea~
⭐️MOMO
我地就揀左豬肉,蒸同煎各半。
⭐️Grilled Beef Steak +$38
牛約7成熟烤得岩岩好,邊位微
⭐️Chocolate Lava Cake (+$38)
⭐️New York Cheese Cake (+$38)
而飲品我地揀左凍檸茶,唔使加錢真係勁抵!